facebook

Цікаві винаходи XX століття

Винахідники минулого століття старанно намагалися допомогти науково-технічному прогресу. Звісно, всі люди створювали незвичайні пристрої настільки добре, наскільки їм дозволяло матеріальне становище.

Багато хто користувався різними підручними засобами або купував дешев механічні деталі на ринку. Люди винаходили постійно, придумували щось нове і показували свій винахід сусідам, друзям, а пізніше і всьому світу.

Ми покажемо вам деякі з цих цікавих винаходів 20-го століття.

Рятувальний жилет з велосипедних шин

Що робити, якщо на кораблі немає рятувального жилета? Його можна спорудити з велосипедних шин. Саме такі жилети пройшли тестування і показали хороші результати в Німеччині в 1924 році.

Велосипед 20 століття

Універсальний велосипед, який дозволить вам кататися і по землі, і по воді. Зроблено цікавий транспорт у Франції в 1932 році. Максимально допустима вага – 130 кілограм.

Автомобіль-неваляшка

Суперавтомобіль-неваляшка (1930 рік) дозволяє пересуватися по горбистій місцевості, ямах, западинах.

Комфортний капелюх-радіо

Капелюх-радіо дає можливість бути в курсі всіх подій, не прив’язуючи людини до певного місця, наприклад, до будинку або роботи.

Піаніно для людей з обмеженими можливостями

У світі так багато людей з обмеженими можливостями. На жаль, медицина в той час ще тільки починала активно допомагати знерухомленим. У 1936 році один британець винайшов для своєї дочки піаніно, яке може звисати прямо над ліжком.

Окуляри для читання лежачи

Ви любите читати лежачи? Іноді так складно вибрати ідеальну позу в ліжку, щоб було зручно читати. В Англії в 1937 році було створено цікавий винахід – окуляри, які за допомогою дзеркал і лінз дозволяють людині читати лежачи.

Автомобіль з лопатою

У Франції в 1925 році були придумані спеціальні лопати, які кріпилися до автомобіля. Цей винахід мав допомогти скоротити кількість жертв серед пішоходів в автокатастрофах.

GPS-навігатор 30-х років

GPS-навігатор був створений ще в 1933 році. Усередині невеликої металевої коробки була скручена карта. Швидкість прокрутки рулона залежала від швидкості руху автомобіля.

Компактний складаний міст

У Нідерландах в 1925 році для надзвичайних ситуацій був створений складаний міст, який легко можна було перевозити в візку. Він міг витримати масу 10 осіб.

Маски на випадок хуртовини

У північній частині Канади в 1939 році люди втомилися від сильних хуртовин та колючого снігу, які іноді сильно травмували обличчя. Один хитрий винахідник придумав спеціальні маски на випадок хуртовини.

Дитяча коляска-протигаз

Перед початком Другої світової війни в Англії надійшли в продаж спеціальні дитячі коляски, які захищали від газу і різних домішок. Коляски планували використовувати в разі газової атаки.

Револьвер-фотоапарат

У 1937 році в Америці придумали безпечний револьвер, який робив відмінні фотографії при натисканні на курок.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Цікаві винаходи XX століття