facebook

7 квітня Благовіщення: Що має зробити кожна жінка в цей день

Благовіщення є одним з 12 найбільш важливих церковних свят. Святкується ця світле подія рівно за 9 місяців до Різдва Христового, а саме, 7 квітня.

Благовіщення – це неперехідне свято, а тому дата його святкування щороку однакова.

Благовіщення – це світла звістка про швидке пришестя у світ Сина Божого, яку Архангел Гавриїл повідав Діві Марії.

Благовіщення вважається днем ​​свободи і спокою, в це світле свято навіть в пeклі на невеликій мить настає благодать. У цей день жінкам не можна виконувати ніякої роботи, особливо забороняється працювати в полі. Неможна шити, в’язати, вишивати. Наші предки казали, що на Благовіщення навіть пташка гнізда не в’є.

Навіть їжу в це свято прийнято готувати найпростішу, яка не потребує великих витрат сил. Благовіщення вважається найбільш несприятливим періодом для початку нових справ, оскільки в цей день повинні відпочивати і люди, і звірі, і птиці, і сама земля.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Саме в цьому році релігійне свято випадає на Страсну суботу. Вважається, що це одночасно день скорботи і радості, тому не прийнято влаштовувати гучних урочистостей, а також уважно стежити за кожним сказаним словом.

Зіставивши ці два свята, можна сказати, що Благовіщення в 2018 році слід проводити спокійно і в колі своєї родини, відмовитися від будь-якого роду гулянь. Це відмінний час для завершення приготувань до святкування Великодня.

Тому в цей день потрібно хоча б уникати укладання важливих угод і не починати нову діяльність. Виконання домашніх справ також варто відкласти. Прання, прибирання, прасування, ремонт – все це може почекати. Крім того, варто виділити час і сходити до церкви, щоб висповідатися і помолитися. Головне пам’ятати, що Благовіщення – це світле свято, яке символізує свободу, надію і прихід весни.

Тому якщо обставини не дозволяють вам відсвяткувати його за всіма правилами, то постарайтеся провести цей день в мирі з оточуючими і самим собою. Дуже важливо, особливо для жінок, не конфліктувати в цей день! Не допускайте сварок, суперечок і взагалі будь-яких непорозумінь, постарайтеся пробачити своїх недоброзичливців і відпустити всі образи.

Обов’язково необхідно попросити вибачення, якщо ви самі когось засмутили або сильно образили.

Дуже важливо бути в гармонії з собою в цей день. Для всіх жінок Землі це свято ще один привід задуматися про своє сьогодення призначення в цьому світі (у кожної воно різне) і наскільки ви виконуєте його. Богородиця не злякалася і виконала своє велике призначення, тому що у всьому поклалася на Господню волю. Багатьом з нас не вистачає такої віри.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

7 квітня Благовіщення: Що має зробити кожна жінка в цей день