facebook

У МОЗ змінили компанію, яка закупить вакцину від коронавірусу для України

Закуповувати вакцини від коронавірусу для України буде не українське підприємство, а британське – Crown Agents. Це міжнародна організація, яка займається постачанням вакцин, зокрема, і для Великої Британії.
Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 15 січня.

Степанов пояснив, що українську закупівельну організацію вирішили змінити, бо, за його словами, за підсумками 2020 року робота “Медичні закупівлі” була неефективною. Відповідне рішення ухвалили на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів.

“У неї (Crown Agents. – Ред.) будуть повноваження на укладення контрактів відповідно до проведених заздалегідь МОЗ, керівництвом держави переговорів, а також логістичний супровід вантажів”, – уточнив Степанов.

Також голова МОЗ розповів, що британська агенція Crown Agents має гарну міжнародну репутацію. Міністерство охорони здоров’я співпрацює з цією організацією від 2015 року. Наразі компанія вже займається і закупівлею вакцин від коронавірусу для різних країн.

“Щодо вакцин від COVID-19 – то компанія опиратиметься на критерії термінів постачання, якості та рівня ефективності”, – сказав Степанов.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У МОЗ змінили компанію, яка закупить вакцину від коронавірусу для України