facebook

В Україні залучать авіацію для перевезення тяжкохворих та органів на трансплантацію

Пілотний запуск аеромедичної евакуації розпочнеться у лютому у Львові та Києві.
В Україні у 2021 році запустять проєкт, який передбачає залучення авіації до перевезення тяжкохворих та органів на трансплантацію. Про це на брифінгу 13 січня заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає Hromadske.

Перед цим Кабмін має затвердити постанову «Про деякі питання створення єдиного аеромедичного простору України», яку МОЗ розробило разом із Міністерством внутрішніх справ.

Авіацію планують використовувати для перевезення органів для трансплантації, насамперед серця, а також для перевезення тяжкохворих. В обраних регіонах екіпажі цілодобово чергуватимуть разом із медичними бригадами. Крім питань трансплантації, екіпажі вилітатимуть:

до людей із гострою затримкою кровообігу, гострими розладами серцево-судинної системи, гострими порушеннями мозкового кровообігу;
до людей із опіками 2-го та 3-го ступеня понад 20% поверхні тіла, опіками електричним струмом чи опіками верхніх дихальних шляхів;
у разі травми хребта, проникних поранень тіла, травматичних ампутацій кінцівок.
За словами міністра, аеромедичну евакуацію можуть здійснювати під час стихійних лих, а також якщо пацієнти отримали травму внаслідок утоплення, падіння з висоти, ДТП, сходження снігових лавин тощо.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні залучать авіацію для перевезення тяжкохворих та органів на трансплантацію