facebook

В Україні подорожчала послуга розподілу газу: скільки платитимуть українці

З 1 січня в Україні подорожчала послуга розподілу газу. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила тарифи для всіх облгазів на 2021 рік.

Тарифи після Нового року зросли у 40 облгазах, а знизились лише в двох.

В середньому тарифи на розподіл газу в 2021 році зросли в 1,6 раза.

Найбільше платитимуть клієнти ТОВ Газовик – 3,06 грн за кубометр на місяць. А найменше – 37 коп за кубометр на місяць – клієнти АТ Київгаз.

Ціни на газ в Україні – подорожчала послуга розподілу

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Що вплинуло на зростання тарифу:

зміна витрат, пов’язаних з використанням природного газу на нормативні та виробничо-технологічні втрати, враховуючи дані моніторингу рівня оптової ціни природного газу та аналізу тенденцій зміни ціни природного газу на нерегульованому сегменті оптового ринку природного газу України;

зміна витрат на оплату праці з урахуванням положень постанови Кабінету міністрів Про схвалення Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2021-2023 роки;

зміна елементів витрат планованої річної тарифної виручки з урахуванням зміни витрат, пов’язаних з використанням природного газу на нормативні та виробничо-технологічні втрати/витрати природного газу та власні потреби та витрат на оплату праці.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні подорожчала послуга розподілу газу: скільки платитимуть українці