facebook

Вчителька не пустила ученицю на свято, бо мати не здала гроші

Вчителька однієї зі шкіл на Дніпропетровщині виставила шестирічну ученицю за двері, поки в класі тривало свято для її однокласників.

Кажуть, через те, що День святого Миколая у школі влаштували за рахунок внесків із так званого “фонду класу”. Батьки дівчинки до того також платили кошти, однак напередодні свят поцікавилися, куди витрачають решту грошей. Чим обернувся конфлікт для школярки, батьків і вчителів – розбиралася кореспондентка “5 каналу” Наталя Світлова.

“У моєму класі добре, а в Дашиному так собі”, – каже хлопець Михайло.

“Ну, тому що мене вигнали, а я не знаю чому”, – розповідає дівчинка Даша.

Першокласницю Дашу, розповідає її мама, вчителька виставила з класу ще до закінчення уроків. Коли жінка прийшла по дитину до школи, доньку серед однокласників не знайшла.

“Даша мені сказала, вона була в коридорі, і хотіла зайти в клас, але зайти вже не змогла, тому що в клас уже зайшов святий Миколай і двері були закриті. Учителька просто вирішила залишити її на вчителя фізкультури”, – каже Євгенія Гудемович, мати першокласниці.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Святкування дня святого Миколая, розповідає мама школярки, сплачували з фонду класу. Жінка з вересня робила внески: здавала на зошити, дезінфектори та навіть на сумнозвісні штори. Цього мало б вистачити і на привітання дітей, порахувала Євгенія. Тож робити черговий внесок відмовилася.

“Я здала всі фонди, я брала участь всюди по максимуму. Все, що я здаю, це стосується тільки дитини і тільки школи. Гроші були витрачені на вчителя”, – каже Євгенія Гудемович, мати першокласниці.

Мати дівчинки поскаржилася до місцевого відділу освіти, бо вчителька і директор від конфлікту відсторонилися.

Навіщо вивела із класу дитину, батьки Даші від вчительки так і не почули. Жодних пояснень не дала вона і знімальній групі “5 каналу”. Відмовившись від будь-яких коментарів.

“Я не маю права нічого вам говорити, єдине скажу: я ні в чому не винна. Я не виставляла. Не треба мене питати, до побачення”, – каже Світлана Булава, вчителька першого класу Голубівської школи.

Будь-які фонди і внески у школі заборонені, запевняє телефоном директор. І конфлікту в ситуації не вбачає. Каже, всі без винятку діти отримали подарунки, куплені коштом територіальної громади. А у першому класі Голубівської школи батьки влаштували ще й окремий концерт.

“Тут був запрошений Миколайчик святий, зі сторони, виходить. При ньому були і медична книжка, допуск, маска, ну, як потрібно, все за рекомендаціями. І от на цього Миколайчика, вони ж відмовилися від нього. Це була особиста ініціатива батьків поза школою”, – каже Сергій Сторожук, директор Голубівської школи.

У конфлікті розбиратиметься спеціально створена комісія, запевняють у відділі освіти територіальної громади. Вчителю загрожує догана. Свою оцінку ситуації тут висловлюють уже після інтерв’ю.

“Втягування дітей у такі ситуації – це взагалі злочин”, – говорить Лариса Явтуховська, начальниця відділу освіти Перещепенської міської об’єднаної територіальної громади.

Повертатися до школи після того, як її виставили за двері, першокласниця Даша вже не хоче. Батьки в розпачі, адже перевести дитину до іншого закладу не можуть. Голубівська школа – одна на кілька сіл.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вчителька не пустила ученицю на свято, бо мати не здала гроші