facebook

Жінка з Полтави зробила щеплення від коронавірусу вакциною Pfizer

Ілона Фанта з Полтави 4 роки мешкає в Ізраїлі. Їй зробили щеплення від коронавірусу COVID-19 американською вакциною Pfizer/BioNTech.

Ілона Фанта працює в медичному комітеті із контролю за медичними дослідженнями. Вона виконує адміністративну роботу в офісі, але як медична працівниця мала змогу вакцинуватися.

Щеплення Ілоні Фанті зробили 23 грудня. Про це вона розповіла ЗМІСТу та на власній сторінці у фейсбуці.

«Нам дали номер телефону, ми зателефонували до людини, яка адмініструє процес в лікарні, де прищеплюють наших колег. Нам вислали форму з питаннями про стан здоров’я, ми її заповнили і нам призначили чергу. Перед щепленням знову заповнили форму про стан здоров’я».

За її словами, в Ізраїлі вже кілька днів триває вакцинація. Людей прищеплюють в порядку черговості. Зараз – медпрацівників і людей віком понад 60 років.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ілона Фанта розповіла, що зараз почувається добре:

«Коли вкололи, я відчула сильне тепло в руці. Потім дуже легке оніміння, зараз верхня частина руки болить ніби я навантажила м’яз. Але це легке відчуття, не критичне. Мабуть, це стандартна реакція, тому що перед уколом мене запитали якою рукою мені зручніше працювати і зробили укол в менш робочу руку».

Вона говорить, що це щеплення двофазне і вдруге його зроблять за 3 тижні.

Після процедури вона отримала довідку про те, що вакцинувалася. Крім того, видали форму, на якій описаний список різних можливих симптомів – температура понад 38 градусів, головний біль тощо. Ілона Фанта має принести її на другу частину щеплення і розповісти, чи було щось з перерахованого чи ні.

Вакцинація безкоштовна. В Ізраїлі всі мають приналежність до однієї з декількох лікарняних кас, куди відраховується спеціальний податок із зарплати, тому це покривається страховкою.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Жінка з Полтави зробила щеплення від коронавірусу вакциною Pfizer