facebook

Помер відомий музичний критик та журналіст Олександр Євтушенко

На 64 році життя пішов з життя музичний журналіст, музичний критик та продюсер Олександр Євтушенко.
Про це повідомив народний артист України Тарас Чубай на Фейсбук-сторінці.

«Яка втрата… Від нас пішла людина, завдяки якій не зникло взагалі таке поняття, як українська музика. Царства Небесного, Сашко тобі… Дякуємо за підтримку і натхнення. Спочивай у мирі..», – написав він.

На початку листопада Олександр Євтушенко повідомив, що кілька років хворіє на енцефалопатію – загальна назва дифузних незапальних уражень головного мозку з порушенням його функції.

https://www.facebook.com/chubaitaras/posts/4845772945495270

Довідка

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Народився у 1957 році в місті Умань Черкаської області. Впродовж 1990-х років був редактором перших музичних періодичних видань: газета «Аудіо-толока», альманах «Рок-око», музичний журнал «Галас». У 2002 році підготував декілька випусків газети про незалежну музику «Нєформат», а також активно співпрацював як журналіст з провідними виданнями: «День», «Слово просвіти», «ПІК», «Собеседник», «Дзеркало тижня» та інших.

Спільно з аудіокомпанією «Атлантик» започаткував велику аудіосерію «Українська колекція. Рок-легенди України», яка складалася із записів Тараса Петриненка, гуртів «Кому Вниз», «Брати Гадюкіни», «Пікардійська терція», «Мертвий півень», «Плач Єремії» тощо. Також в різні роки Євтушенко був прес-аташе найзнаковіших українських фестивалів «Червона рута-89-91-93», «Перлини сезону-98-99», «Таврійські Ігри-94-96», «Альтернатива. Львів-95-96», «Мазепа-фест. Полтава» та інших.

Співавтор книги «Зірки Червоної Рути», автор книги-каталогу «100 альбомів з України. Вибрана дискографія», української рок-енциклопедії «Легенди химерного краю», «Обличчя музики. Творчі портрети українських зірок», монографії «КОМУ ВНИЗ: Музика Високого Духу».

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Помер відомий музичний критик та журналіст Олександр Євтушенко