facebook

Магазини відкриті, але ходити до них не можна: Чехія з 18 грудня вводить комендантську годину

Постанова чеського уряду, яка суперечить логіці, набере чинності в п’ятницю. Магазини залишатимуться відкритими, але відвідувати їх не дозволять, оскільки рух людей буде обмеженим.

Уряд Чехії видав нелогічне розпорядження, згідно якого протягом дня рух буде обмежений, людям буде дозволено купувати лише товари першої необхідності. Як це не парадоксально, але магазини всі без винятку залишатимуться відкритими, однак гіпотетично там ніхто не повинен робити покупки, пише Zivotvcesku.

То що зміниться з п’ятниці 18 грудня?
Новий карантинний захід вводить обмеження вільного пересування протягом дня, з 05:00 до 23:00. Люди можуть виходити на вулицю лише з певних причин.

Винятком будуть поїздка на роботу, до сім’ї, чи до лікаря або для вирішення невідкладних службових питань, а також для придбання предметів першої необхідності.

Цей захід прямо передбачає перелік причин, за якими можна сходити до магазину, а це придбання продуктів харчування, ліків, аптечних товарів або кормів для тварин, поштових послуг, та заправки пального. Однак придбання одягу, посуди або електротоварів вже буде порушенням комендантської години.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Обмеження в п’ятницю підпадає четвертому рівню системи ПЕС. Однак після засідання уряду в понеділок прем’єр-міністр Чехії Андрій Бабіш заявив, що магазини та заклади надання послуг, не закриються навіть на четвертому рівні. Це є зміною від початкових правил, згідно з якими лише продуктові магазини, аптеки та інші заклади з необхідними товарами можуть залишатися відкритими.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Магазини відкриті, але ходити до них не можна: Чехія з 18 грудня вводить комендантську годину