facebook

Після страшної трагедії: У Харкові розгорівся гучний скандал. Дружину і доньку загиблого штурмана принизили у школі

У Харкові не захотіли приймати до гімназії маленьку дочку загиблого в авіакатастрофі Ан-26 штурмана Олексія Остапенка. Директор навчального закладу, за словами вдови, запропонувала посадити дитину до кого-небудь на коліна в кут класу. Мовляв, вільних місць уже немає. Сама ж керівник заперечує звинувачення.

Сім’я вирішила переїхати

Олена Остапенко, вдова загиблого, насилу підбирає слова, щоб не розплакатися. До трагедії 25 вересня вони дружною сім’єю жили в Чугуєві, де служив її чоловік.

Однак після того, як чоловік загинув, вони з донькою Лізою вирішили переїхати в Харків до її батьків. Природно, виникло питання зі зміною школи, дівчинка навчається у другому класі.

Недалеко від нас в Харкові знаходиться гімназія” Освіта “. Нам лише одну зупинку потрібно під’їхати. У Чугуєві Ліза теж навчалася в навчально-виховному комплексі. Ми з Олексієм намагалися дати дочці найкращу освіту. Вона вивчає англійську мову, вчиться на кембриджських курсах, можливо, після школи отримає вищу освіту за кордоном. Ми з Олексієм цим жили “– ділиться Олена.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Однак, коли молода мама прийшла до гімназії, то її тут прийняли не дуже привітно.

Я представилася, сказала, що вдова штурмана, який загинув. Так склалися обставини, що ми переїжджаємо до Харкова, тому дочку потрібно влаштувати в школу. Вона не може довго сидіти вдома і дивитися, як мама плаче, її потрібно чимось зайняти”– розповідає вона.

Але директор відразу заявила, що ми прийшли сюди посеред навчального року. І навіть якби вона хотіла нас прийняти, то у неї немає зайвої парти і стільця для доньки. Ну, можна посадити її до кого-небудь на коліна в кутку класу. Вона так це і сказала! Додала, що в законі про освіту не написано, що вона зобов’язана приймати дітей військових або бійців АТО “– з болем говорить вдова.

У гімназії відповіли на претензії

Сама директор гімназії Тетяна Кучеренко категорично все заперечує:“Що? Які коліна? Що ви говорите! Я за свої слова відповідаю! Прийшла мама, я їй пояснила, що у мене тільки один клас на паралелі і там 31 учень. У мене технічно немає можливості прийняти. Нам навіть старі меблі нізвідки взяти”– пояснила вона.

У нас навколо є інші школи, можуть піти туди. За словами мами, в Мінобороні їй пояснили, що у неї є пільги. Але за законом ми можемо приймати дітей з мікрорайону, дітей співробітників, а також братів і сестер наших учнів. І тільки після цього будь-яких дітей. Але у нас класи переповнені. Ні про які колінах я не говорила, це фантазії мами “– сказала  директор.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Після страшної трагедії: У Харкові розгорівся гучний скандал. Дружину і доньку загиблого штурмана принизили у школі