facebook

У Тернополі масово штрафують директорів шкіл і дитсадків через порушення карантину

Тернопіль та кілька районів області віднесені до “червоної зони”. Однак закривати навчальні заклади та заклади громадського харчування там відмовилися.


Як зазначають у поліції, на дистанційне навчання у районах «червоної» зони у Тернопільській області з 7 вересня перейшло 243 заклади освіти, до яких відносяться дошкільні та позашкільні навчальні установи.

Однак у самому Тернополі школи та садки залишилися відкритими. Тож правоохоронці за порушення карантинних норм почали складати протоколи та виписувати штрафи.

“Ми не будемо виловлювати дітей і батьків біля закладів. Але ми побачили вчора, що всі заклади по Тернополю працюють. Ми профілактично пройшли і попередили, що цього робити не можна. Говорили і з керівництвом міськради. Наразі там йдуть дебати. Сьогодні правоохоронці прийшли і склали протоколи на керівників шкіл та дошкільних навчальних закладів”, – зазначив начальник ГУНП у Тернопільській області Олександр Богомол.

Зазначається, що 8 вересня протоколи склали на очільників 31 школи, та 12 садочків. Мобільні групи продовжують працювати і далі.

Також у поліції наголосили, що якщо батьки приведуть дітей у школу, а вони захворіють COVID 19, то кримінальну відповідальність понесе директор закладу згідно статті 325 ККУ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Тернополі масово штрафують директорів шкіл і дитсадків через порушення карантину