facebook

Окупанти дистанційно мінують Донбас забороненими протипіхотними мінами – штаб ООС (фото)

Українські військові зафіксували використання російськими незаконними збройними формуваннями на Донбасі заборонених міжнародними конвенціями протипіхотних мін ПОМ-2.

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін заявляє, що окупанти продовжують дистанційно заміновувати Донбас протипіхотними мінами ПОМ-2. Про це повідомляється на сторінці прес-центру штабу операції Об’єднаних сил у соціальній мережі Facebook. Зокрема, українська сторона СЦКК повідомляє про зафіксований черговий факт використання російськими незаконними збройними формуваннями на Донбасі заборонених міжнародними конвенціями протипіхотних мін ПОМ-2, які загрожують життю та здоров’ю мирного населення Донбасу.
Так, 15 липня окупаційні війська з напрямку непідконтрольного селища Доломітне здійснили обстріл у бік житлових будинків селища Новолуганське Бахмутського району Донецької області. Терористи застосували РПГ-7, гранату якого замінено на міну ПОМ-2. Прибувши на місце обстрілу, спостережна група української сторони СЦКК провела фотофіксацію та встановила, що на території ЗАТ «Бахмутський аграрний союз», внаслідок обстрілу російськими окупантами, була виявлена міна ПОМ-2, що не привелась в бойовий стан.

«Планується подальша утилізація боєприпасу підрозділом ДСНС України. Існує ймовірність можливості знаходження декількох таких мін на прилеглій території», – йдеться у повідомленні. У цьому зв’язку українські військові нагадують, що зазначений вид мін заборонений Оттавською конвенцією з 1997 року та виготовляється виключно в Російській Федерації. «Протипіхотна міна ПОМ-2 має період самоліквідації від 4 до 100 годин (в середньому 23-24 години). Для доставки мін використовується гранатомет РПГ-7 з переробленою гранатою ПГ-7. Радіус суцільного ураження становить до 16 метрів, міна спрацьовує у момент, коли людина зачепить одну із чотирьох тонких капронових ниток, завдовжки до 10 метрів кожна. Існують модифікації міни також і без самоліквідації», – йдеться у повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Окупанти дистанційно мінують Донбас забороненими протипіхотними мінами – штаб ООС (фото)