facebook

Степанов відреагував на ініціативу Кабміну штрафувати за неносіння масок

Міністерство охорони здоров’я розраховує на підтримку Верховною Радою законопроєкту про штрафи за неносіння масок, який напередодні схвалив Кабінет міністрів України.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Степанов нагадав, що вчора уряд схвалив законопроект щодо внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення. Він регламентує встановлення відповідних штрафів за неносіння масок як для фізичних осіб – від 170 грн до 255 грн, так і для юридичних осіб. Що стосується власників закладів харчування, спортивних закладів, магазинів, для них штраф становитиме від 3 тис. 400 грн до 5 тис. 100 грн. Степанов розраховує на підтримку парламентом цього законопроекту.

Раніше головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив ситуацію з динамікою виявлення нових випадків коронавіруса. Ляшко повідомив, що нині фіксується зростання кількості випадків COVID-19, пов’язане з пом’якшенням карантинних заходів. Але з цим збільшенням стабільно справляється підготовлена завдяки карантину система охорони здоров’я. Віктор Ляшко впевнений, щоб коронавірус не поширювався, слід дотримуватись карантинних обмежень.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Степанов відреагував на ініціативу Кабміну штрафувати за неносіння масок