facebook

Помер батько Петра Порошенка

Помер Олексій Порошенко, батько п’ятого президента України, лідера “Європейської Солідарності” Петра Порошенка.

Про це повідомляє пресслужба “ЄС”.

“Сьогодні перестало битися серце великої людини праці, хлібороба, громадського та політичного діяча, Героя України, батька п’ятого президента України Олексія Івановича Порошенка. Все своє життя він присвятив служінню Україні, розвитку її економіки, дбав про людей. Висловлюємо щирі співчуття Петру Олексійовичу та Марині Анатоліївні, усім рідним і близьким з приводу тяжкої втрати – смерті батька та друга, наставника та порадника. Важко знайти такі слова, які б змогли зменшити душевний біль від втрати рідної людини. Поділяємо Ваше горе, сумуємо разом з Вами, підтримуємо Вас у годину скорботи”, – пише пресслужба.

Щирі співчуття висловили депутати “Європейської Солідарності”, зокрема, Володимир В’ятрович і Микола Величкович.

“Наша політична команда висловлює найщиріші співчуття Петру Порошенку у зв’язку зі смертю Батька. Вони були дуже близькі, ми всі пам‘ятатимемо Олексія Івановича чудовою, доброю людиною, патріотом. Серце не витримало, історія закон слідуванням сина його добила”, – написала у Facebook співголова фракції Ірина Геращенко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Сьогодні перестало битися серце великої людини праці, хлібороба, громадського та політичного діяча, Героя України, батька п’ятого президента України Олексія Івановича Порошенка… Щирі співчуття родині”, – написала Софія Федина.

Ірина Фріз розповіла, що знала Олексія Порошенка особисто: “Пішов з життя неймовірно щирий, наполегливий, мудрий та працелюбний Олексій Іванович Порошенко… Знала особисто. Велика втрата для всіх, хто мав щастя працювати, дискутувати, розмовляти з Олексієм Івановичем. Невиправна втрата для п’ятого президента Петра Порошенка та Марини Порошенко, онуків та рідних. Щирі співчуття. Вічна пам‘ять”.

“Сьогодні на 85-му році життя перестало битися серце Олексія Порошенка – батька п’ятого президента України Петра Порошенка. Він все своє життя працював на благо України та викарбував своє ім’я у історії. Щирі співчуття Петру Олексійовичу та усій родині з приводу такої важкої втрати. Світла пам’ять!”, – написав у Telegram депутат Олексій Гончаренко.

Олег Синютка висловив співчуття п’ятому президенту: “Щиро співчуваю Петру Порошенку через втрату батька. Нехай з Богом спочиває!”

Депутат Володимир Ар’єв зазначив, що політичні репресії чинної влади не пройшли безслідно для родини Порошенка: “Сьогодні пішов з життя його батько, Олексій. Не витримав. Інсульт. Я не знаю, коли буде похорон. За християнськими канонами, це четвер. Цього ж дня призначено судилище під назвою “обрання запобіжного заходу” Порошенку. Петру Олексійовичу і цого родині щирі співчуття. І побажання витримати все це”.

Депутат Верховної Ради VIII Сергій Висоцький також висловив свої співчуття: “Відійшов у вічність батько Петра Порошенка. Щирі співчуття”.

Міністр інфраструктури у 2016-2019 рр. Володимир Омелян наголосив: “Боротьба гартує воїнів, але ми ніколи не знаємо, як це б’є по їх рідних. Олексій Порошенко був гідною людиною, яка дала життя достойному президенту – Петру Порошенку. Звертаюся до нинішньої ніби як влади: коли приходите з обшуками чи надуманими кримінальними справами до своїх опонентів – думайТЕ і поважайТЕ. Бо зрештою кожному відповідати за своє. А “жарт” може стати фатальним. Висловлюю щирі співчуття родині п’ятого президента України. Бажаю сил і мужності пережити випробування долі. Боротьба триває”.

Експрем’єр Арсеній Яценюк також висловив співчуття родині п’ятого президента: “Шановний Петре Олексійовичу та ваша родина. Прийміть найщиріші співчуття з втратою вашого достойного батька. Це важко пережити і прийняти. Мені це добре відомо. Тепер ви – батько всієї вашої великої родини. Нехай Господь його прийме в свої обійми і дасть вам сил”.

“Співчуваю Петру Порошенку у зв’язку зі смертю батька”, – написав у Facebook директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд.

“Відійшов у вічність батько Петра Порошенка. Разом з усією родиною приношу співчуття”, – написав член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у 2015-2020 роках Сергій Костинський.

Політолог і телеведучий Тарас Березовець у Telegram написав: “Це все жахливо. Не хочеться думати про те, що тиск і незаконне переслідування, якому піддається Петро Порошенко, його батько Олексій Іванович Порошенко, переживав особливо важко. Щирі співчуття”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Помер батько Петра Порошенка