facebook

“8 годин без свідомості в пустелі”. Зникла учасниця ультра марафону померла в лікарні

Спортсменка Катерина Катющева, яка зникла під час змагань “Ультра-Трейл Куяльник” в Одеській області, померла в лікарні. Пошукова операція дівчини тривала вісім годин.

Про це повідомив прессекретар Одеської обласної державної адміністрації Денис Соколов.

“На жаль, Катя пішла з життя. Інсульт. Лікарі обласної лікарні зробили все, що могли. Ви самі розумієте, що таке 8 годин без свідомості в пустелі при температурі під 40 градусів”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.

У свою чергу один з учасників вчорашнього ультрамарафону Ігор Мишко поділився подробицями рятувальної операції.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Коли її привезли, її стан був важким, була розсіяна свідомість. Їй дали води і провели візуальний огляд, зробили МРТ і кардіограму, потім ввели глюкозу 40%, після чого перевели в реанімацію. Її стан залишався важким”, – написав він у Facebook

За його словами, в даному випадку з урахуванням часу і місця подій рахунок йшов на години. Навіть досвідчені рятувальники стверджували, що дуже мало шансів знайти когось вночі у цій місцевості.

Катющеву Катерину оголосили в розшук 13 червня ввечері. Дівчину, яка близько 14:00 відстала від бігунів і зникла, власними силами намагалися знайти учасники марафону, родичі, знайомі та волонтери. Втім, їхні спроби не дали результату, розповіли в Національній поліції.

До пошуків бігунки залучили співробітників Усатівського відділення поліції, кінологів, спецпідрозділ ГУ НП з приладами нічного бачення і прокуратуру. Пошукові заходи тривали до ночі й завершилися лише після того, як до поліцейських приєдналися фахівці кримінального блоку.

Як виявилося, зникла учасниця ультрамарафону на території Куяльницького лиману під час бігу отримала тепловий удар і знепритомніла. Дівчину знайшли біля водойми. Поліцейські негайно доставили її до медичного закладу. Виявилося, що спортсменка спочатку отримала тепловий удар, а потім, пролежавши до ночі, – переохолодження.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“8 годин без свідомості в пустелі”. Зникла учасниця ультра марафону померла в лікарні