facebook

“Життя починається знов”: діти, які перемогли рак, надихнуть всю країну

15 лютого до Всесвітнього дня онкохворої дитини у Києві презентували фотопроект “Життя починається знов”. Його героями стали 15 підлітків з усієї України, які перемогли рак. На один день вони перетворилися на справжніх моделей та взяли участь у зйомці Дмитра Перетрутова, одного з найвідоміших фотографів України. Мета організаторів проекту – благодійного фонду “Запорука” – надихнути та підтримати не тільки тих, хто стикнувся зі страшною хворобою, а й усіх українців, які втратили надію на краще.

Колись вся Україна збирала кошти на їхнє лікування, а сьогодні вони своїми надзвичайними історіями одужання надихають Україну вірити і не здаватися.

Мені було боляче спостерігати, як страждає мама. Заради неї я оголосила хворобі війну і повторювала наче мантру: “Я сильна. Я впораюсь”. Пам’ятаю, як одного дня о четвертій ранку мене будить мама і показує e-mail, де написано, що я здорова. Це був найщасливіший день у моєму житті. Під час зйомки я відчувала себе зіркою з обкладинки глянцю, адже над моїм образом працювала одна з найкращих команд країни. Позуючи перед фотокамерою, я була найщасливішою дівчинкою у світі! Я дуже хочу власним прикладом надихнути людей за жодних обставин не втрачати віри у себе. – розповідає 17-річна Меланія зі Львова.

Професійна зйомка – у сукнях, з візажистами та стилістами – тривала понад 12 годин.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ми хотіли показати надзвичайну красу та силу наших героїв. Кожне фото – це ціла історія, яку герої розповідають одним лише поглядом. Ще зовсім юний 16-річний Андрій під час лікування втратив не одного друга і тепер має намір стати науковцем, щоб покласти край страшній хворобі. Наймолодша учасниця, 11-річна Юля, якій давали один шанс зі ста, перемогла і почала займатися волонтерством, щоб допомогти іншим дітям. Безмежна сила духу цих дітей надихає боротися за своє щастя до кінця – говорить Дмитро Перетрутов.
Унікальні світлини презентували у центрі “Дача” – саме тут підопічні фонду “Запорука” провели місяці у боротьбі за своє життя та очікуванні на повне одужання поруч із сім‘єю. Після виставки фотографії вирушать у подорож Україною.

Деякі з учасників зйомки навіть не пам’ятають, що колись хворіли. Наприклад, тринадцятирічна Соня Булгак випадково дізналася, що лікувалася від раку, коли ввела своє ім’я в Google. Вона не запам’ятала ані болючих процедур, ані блоків хіміотерапії, ані крапельниць. Пригадує лише, що жила з сім’єю у великому і затишному будинку – на “Дачі”. У нашому центрі безкоштовно мешкають діти з усієї країни під час і після лікування від раку. За 8 років “Дача” стала тимчасовим домом для понад 1000 сімей і подарувала їм віру у майбутнє. Я рада, що фото переможців прикрашатимуть не лише наш центр, допомагаючи його маленьким мешканцям, але й подорожуватимуть нашою великою країною, щоб надихнути усіх тих, хто втратив віру у дива – розповідає президент БФ “Запорука”, організатор проекту Наталія Оніпко.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Життя починається знов”: діти, які перемогли рак, надихнуть всю країну