facebook

Офіційний доклад ВОЗ. Спека не перешкода – COVID-19 почав захоплення Африки

Браззавіль, 19 березня 2020 р. – Станом на 19 березня у 34 країнах Африки було підтверджено понад 600 випадків захворювання на COVID-19, порівняно з 147 випадків тому тиждень тому. Незважаючи на те, що останнім часом у регіоні спостерігається значне зростання підтверджених випадків, все ще менше випадків, ніж в інших частинах світу. “Швидка еволюція COVID-19 в Африці викликає занепокоєння та чіткий сигнал до дій”, – сказав доктор Матшидісо Моеті, регіональний директор з Африки Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). “Але ми все ще можемо змінити хід цієї пандемії. Уряди повинні використати всі свої ресурси та можливості та посилити реакцію“.

Зараз дванадцять країн африканського регіону переживають локальну передачу. Важливо, щоб уряди не давали місцевим передачам перетворитися на найгірший сценарій широкомасштабної постійної передачі громаді. Такий сценарій представлятиме великий виклик для країн із слабкою системою охорони здоров’я. “Африка може дізнатися з досвіду інших країн, у яких спостерігається різке зниження випадків COVID-19, завдяки швидкому масштабуванню тестування, ізоляції випадків та ретельному відстеженню контактів”, – сказав д-р Моті.

Розуміння того, як розвиватиметься пандемія COVID-19 в Африці, все ще триває. Відповідь потрібно буде адаптувати до африканського контексту – демографічні показники на континенті сильно відрізняються від Китаю, Європи та США. В Африці є наймолодше у світі населення, і, схоже, старші люди вразливіші до COVID-19. Однак попередній аналіз виявляє, що люди, що мають основні умови, піддаються більшому ризику. По всьому регіону майже 26 мільйонів людей живуть з ВІЛ. Понад 58 мільйонів дітей затримали ріст через неправильне харчування. Тож можливо, що молодші люди будуть більше ризикувати в Африці, ніж в інших частинах світу.

ВООЗ підтримує уряди в ранньому виявленні, надаючи набори для тестування COVID-19 для країн Африки, навчаючи лаборантів та посилюючи нагляд у громадах. Зараз сорок п’ять країн Африки можуть випробувати тест на COVID-19: на початку спалаху це могли зробити лише дві. ВООЗ також надає віддалену підтримку постраждалим країнам щодо використання електронних інструментів передачі даних, щоб національні органи охорони здоров’я могли краще зрозуміти спалах у їхніх країнах. Засоби індивідуального захисту були відправлені до 24 країн, а для країн з підтвердженими випадками готується друге відправлення.

“COVID-19 – це один з найбільших проблем із охороною здоров’я, з яким Африка стикається в цілому поколінні”, – сказав доктор Моеті. «Ми можемо зупинити цей вірус лише через солідарність. І світ збирається разом. Донори активізуються та надають фінансування, тоді як приватний сектор у багатьох країнах також пропонує свою підтримку».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Уроки, спрямовані на вирішення попередніх епідемій, використовуються як основа для реагування.

Основні профілактичні заходи людей та громад залишаються найпотужнішим інструментом запобігання поширенню COVID-19. З цієї причини ВООЗ допомагає місцевим органам влади розробити радіообмін та телевізійні спостереження для інформування громадськості про ризики COVID-19 та які заходи слід вжити. ВООЗ також здійснює управління чутками у всіх постраждалих країнах та керує країнами щодо створення телефонних центрів та гарячих ліній для забезпечення обізнаності населення.

Аудіофайл брифінгу про лідерів ЗМІ в Африці за підтримки Світового економічного форуму 19 березня 2020 року:

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Офіційний доклад ВОЗ. Спека не перешкода – COVID-19 почав захоплення Африки