facebook

Що можна і що не можна робити в Різдвяний піст: головні забороні

28 листопада розпочнеться один з найголовніших православних постів. Віруючі за 40 днів починають готуватися до світлого свята Різдва Христова, дотримуючись суворого обмеження в їжі і здійснюючи богоугодні справи. Дотримання посту є давньою християнською традицією. Спочатку він тривав 7 днів, але у 1166 році, під час правління патріарха Луки, його тривалість була значно збільшена.

До настання Різдва ми через піст очищуємося тілом і душею – саме це є головною метою Різдвяного посту. У цей період існують певні заборони і обмеження. Дотримуючись їх, ви зможете досягти єднання з Богом і в майбутньому розраховувати на захист і благословення Вищих сил.

Що можна робити в Різдвяний піст
У період Різдвяного посту необхідно відвідувати храми і дякувати Господу Богу за його допомогу. Ви можете попросити про прощення гріхів і помолитися за здоров’я і щастя ваших близьких.

Не забувайте про богоугодні справи, які ви повинні здійснювати протягом 40 днів. Займайтеся благодійністю, не відмовляйте в допомозі нужденним і моліться за те, щоб кожен невіруючий зміг знайти віру у Вищі сили.

У вівторок, четвер, суботу та неділю ви можете додати в свій раціон рибні страви. У вихідні дні дозволено вживати вино і приготувати їжу на рослинній олії. У понеділок, середу і п’ятницю робити це небажано.
У святкові дні дозволено побалувати себе стравами з риби. Однак заборона на м’ясні страви залишається в силі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У Різдвяний піст немає заборон на певні хобі і заняття, якщо вони не шкодять оточуючим. Однак священнослужителі рекомендують скоротити час перед телевізором або в інтернеті.

Люди, які не можуть дотримуватися посту в повній мірі і потребують послаблення, повинні порадитися зі своїм духовним наставником. За станом здоров’я ви можете дотримуватися посту зі зниженими вимогами.

Що не можна робити в Різдвяний піст
У період Різдвяного посту найголовніший заборона накладається на продукти з м’яса, птиці, а також на страви з вмістом молока і яєць.

Не можна дотримуватися посту проти свого бажання. Цей захід є добровільним і принесе користь тільки тим людям, які самі готові піти на цей крок.

У цей період не можна лихословити, лаятися і ображати інших людей, будувати підступи і грішити. Будь-яке зло обернеться проти вас.

В пост необхідно утримуватися від тілесних радостей, тому в цей час не проводяться весілля і вінчання. З цієї ж причини віруючим необхідно відмовитися від фізичних контактів з протилежною статтю і подружньої близькості.

Пияцтво вважається одним з найтяжчих гріхів. Тому в Різдвяний піст заборонено зловживати алкоголем. У свята і вихідні дні дозволено випити червоне вино, але необхідно знати міру.

Небажано відвідування розважальні заходи. Також відмовтеся від перегляду розважальних передач. У цей період потрібно відмовитися від розваг і земних радощів, адже у вас з’являється чудова нагода зайнятися своїм духовним розвитком.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Що можна і що не можна робити в Різдвяний піст: головні забороні