facebook

Зеленський визначився з Кабміном! У президента зробили заяву. Будете здивовані

Визначеність з потенційними кандидатами на посади в Кабінеті міністрів складає приблизно 70%.

Про це в коментарі “Інтерфакс-Україна” розповів Давид Арахамія, якого медіа називають потенційним главою фракції “Слуги народу” в Раді.

“Зараз процес продовжується. Щоб зробити це за два дні (сформувати Кабмін, як обіцяв представник Зеленського в Кабміні Андрій Герус ) треба готуватися кілька тижнів. Я думаю, що на сьогодні готовність складає десь відсотків 70. Я маю на увазі шорт-листи, це 3-4 кандидата (на одну посаду в Кабміні) на розгляд парламенту”, — сказав він.

“Завжди є ситуації, коли є два хороших кандидати, одного обрали міністром, інший може бути заступником. І це нормальна ситуація, бо ми орієнтуємося на технократичне правління. Це мають бути професіонали, але це не має бути такий політичний процес”, — додав Арахамія.

29 серпня, на перше засідання Ради, депутати від “Слуги народу” збираються “дивувати всіх, але про це поки не варто говорити”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Зараз головне — це склад комітетів і напрямки діяльності, бо від нас чекають не шоу, а роботу. Ми хочемо здивувати роботою”.

Варто зазначити, що раніше, у Зеленського зазначили, що оптимізацію кількості профільних комітетів ВР робили з огляду на ефективність попередньої роботи комітетів.

Про це на брифінгу зазначив координатор першої підготовчої групи, майбутній народний депутат від партії “Слуга народу” Руслан Стефанчук.

“В першу чергу ми взяли ефективність роботи комітетів, яка викладена у статистичну таблицю і подивились, які справді були ефективні, а які – ні. Після цього ми зайнялись питаннями оптимізації”, – заявив Стефанчук.

Він відмітив, що підхід було “змінено за напрямками, які необхідно розвивати”.

“Ми запропонували таку матрицю на підставі класифікаційного поділу на галузі. Не на осіб, а на галузі”, – зауважив Стефанчук.

При цьому він зазначив, що “жодним чином не скоротили якихось важливих для кожного українця речей, а просто згрупували”.

“Я глибоко переконаний, що комітет є одною з, але не найбільш ефективною, форм співпраці. І тому ми готові запропонувати в рамках парламенту формування груп, формування інших напрямків, де набагато швидше буде ідея від суспільства доходити до конкретної реалізації”, – додав Стефанчук.

Також, президент Володимир Зеленський призначив Руслана Стефанчука своїм представником у Верховній Раді 9 скликання.

Указ голови держави від 19 серпня 2019 року: “Призначити Стефанчука Руслана Олексійовича представником президента України у Верховній Раді України (за згодою)”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Зеленський визначився з Кабміном! У президента зробили заяву. Будете здивовані