facebook

В Україні зміниться ціна на газ: опублікований документ

 

Національна акціонерна компанія “Нафтогаз” нібито підвищила ціну на природний газ для населення на 380 гривень до 8 627 гривень за тисячу кубометрів на червень.

Про це стало відомо з додатку до договорів купівлі-продажу газу, копію яких оприлюднили “Українські новини”.

Повідомляється, що “Нафтогаз” підготував і розіслав газорозподільним компаніям проект, яким передбачається на червень збільшити ціну на газ на 4,6%.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Водночас у “Нафтогазі” заявили, що додаткова угода, яка була розіслана контрагентам, навпаки пропонує газ для населення на умовах ПСО за ціною, яка майже на 4% нижча за квітневу.

Згідно з повідомленням, опублікованим департаментом комунікацій НАК, нова ціна становить 5990 грн за тисячу кубометрів без урахування ПДВ і вартості доставки.

“Нова ціна на 245 грн за тис. куб. м або майже на 4% нижча за ту, яка діяла в квітні”, – пояснили в компанії.

У НАК нагадали, що раніше постановою Кабміну №867 передбачалося, що вартість газу для населення на умовах ПСО з 1 травня повинна була становити 7184,8 грн за тисячу кубометрів без ПДВ і вартості транспортування.

Зазначимо, що в квітні в Україні знизили ціну на газ для населення з 8,55 до 8,38 грн за кубометр. З 1 травня вартість упала до 8,22 грн за кубометр.

 

Раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що зниження ціни на газ на 300 гривень із 1 травня може бути не останнім. За прогнозами НБУ, в 2019 році тарифи на газ для населення можуть досягти імпортного паритету.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні зміниться ціна на газ: опублікований документ